A mai napon (2020.10.18.) a legkisebb korosztállyal indultunk útnak Gyöngyösre, ahol hosszú idő után végre meg tudták méretni magukat.
Sajnos Országos Bajnokságot nekik sem rendeznek idén a koronavírus okozta járvány miatt, hogy a lehető legbiztonságosabban versenyezzenek, így az országot három részre bontva rendeztek nekik versenyt. Négy ifjú kis birkózóval vettünk részt a versenyen , akik igazán kitettek magukért.
Mindannyian a legkisebb korosztályban indultak, diák II-ben, ahol az eredményeik után kiérdemelték csapatban a harmadik helyet!
Hibák voltak, de mindenképp jó az irányvonal, amit ha követnek sok szép eredménnyel fognak még minket megörvendeztetni a jövőben.

Egyéni eredményeik:

Amit múlt héten egyik Tóth otthagyott, azt a másik most haza hozta!
Tegnap Orosházán jártunk, talán az idei év utolsó versenyén. Fiatal egyesületünk legidősebb tagjai vettek részt a versenyen , Tóth Dominik és Szijártó Mandel.
A járvány ellenére szerencsére még ezt a versenyt meg tudták rendezni az idősebb korosztálynak, amin mi is részt vehettünk és nem is eredménytelenül.
Dominik révén egy OB bronzot tudtunk haza hozni , míg Mandel révén egy 4. helyet szereztünk. Múlt héten sajnos a Kadett OB bronz ott maradt , de a legidősebb Tóth most szépített öccse elvesztett bronzmérkőzésén.
Amennyiben a kisebb korosztálynak nem lesz megrendezve az Országos Bajnokság úgy mindenképp szép befejezése ez az évnek.
Gratulálunk fiúk és eredményekben gazdag jövőt kívánunk nektek!

Sajnos idén már nem sok versenyre lesz lehetőségünk, így kénytelen vagyunk mindenhol elindulni, ahol csak lehet. Így jutottunk el Gyálra , ahol a kadet OB-n vettünk részt , javarészt serdülő korcsoportú gyerekekkel. Hajduch Nándor , aki a legnagyobb esélyese volt súlycsoportjában az éremre, korábbi sérülés miatt nem vehetett részt!

Tóth Patriknak volt egyedül esélye a dobogóra, annak ellenére, hogy csak engedéllyel indulhatott fiatal kora miatt. El is jutott a bronzmérkőzésig, ahol egészen a meccs utolsó 10 másodpercéig vezetett is és úgy volt , hogy megszerzi a bronzérmet, aztán pszichésen sajnos annyira fáradt volt, hogy ellenfele utolsó nagy hajráját nem bírta kivédekezni és elvesztette az érmet, 5. helyen végzett. Sajnálatos ez a dolog, de a pozitív oldalát nézve egy nagyon nehéz és jó mérkőzés volt, ami mindenképp a javára válik és talán tanul is belőle, hogy legközelebb tovább bírja idegekkel a tétmérkőzéseket. Szomorú is egyben, mert saját korcsoportjában úgy néz ki, hogy idén a korona vírus miatt nem lesz megrendezve az OB, ahol eléggé nagy esélyese volt az országos bajnoki címnek és egyben nagy esélye volt a szintén elmaradt Serdülő Európa Bajnokságra utazni.

Toljuk tovább a szekeret és reméljük az ilyen meccsek csak előre viszik és végül országos bajnoki címig tudja repíteni egyszer.

Gratulálunk az 5. helyhez és kívánjuk , hogy jövőre ezt éremre váltsd! Mi bízunk benned/bennetek!
A csapat további tagjai, akik részt vettek a versenyen: Neumann Péter, Szpin Mihály, Balázs Gergely. Sajnos nekik sokat kell még erősödni, hogy beférjenek a legjobb 5 közé.

A tegnapi napon elkezdődött a strandbirkózás, idén kicsit másképp. A három állomásból álló Országos Bajnoki Strandbirkózó Sorozat első állomásán vettünk részt, Esztergomban, a Music Öböl Beach-en. Bár nem kedvezett az idő a strandolásnak , a strandbirkózást nem zavarta meg.

Négy birkózónk indult a versenyen , név szerint Tóth Patrik, Szpin Mihály , Balázs Gergely és Hajduch Nándor, mind u18-as korosztályban versenyeztek. Egyedül Nándinak sikerült dobogóra állni , négy győztes és 1 vesztes mérkőzés után ezüstérmet akasztottak a nyakába. Másik három birkózónk sajnos kiesett most, de reményeink szerint a következő állomáson több dobogós helyezést sikerül megszerezni.
Hosszú idő után végre egy kis megmozdulás volt a birkózás életében , amire már nagyon vártunk! 😊

További sok sikert kívánunk gyerekek !