2022. augusztus 15-21. között Bulgária fővárosa, Szófia adott helyet az U20-as Junior Birkózó Világbajnokságnak.

A Szarvasi Birkózó Egyesület és Szarvas Város számára ez igen fontos esemény, hiszen Hajduch Nándor is megmérettette magát 86 kg-ban.
Nándi első mérkőzése egy amerikai birkózó ellen indult, ahol bár gyönyörű kezdett, végül mégis ellenfele kezét emelték a magasba.
Mivel amerikai legyőzője a döntőbe ment, ezért Nándink vigaszágra került, ahol másnap egy örmény birkózóval küzdhetett.
Az örmény birkózó nem állt ki Nándi ellen, vélhetően sérülés miatt , így jutott tovább és egy ukrán nemzetiségű fiú ellen birkózhatott. A mérkőzést sajnos elveszítette, így az esti programban nem harcolhatott a bronzéremért.
Hajduch Nándor a 7. helyen zárt a Világbajnokságon! 👏
“ Nem mozgott rosszul Nándi , de taktikázás nélkül nem lehet nyerni. Fájó vereség volt az ukrán ellen , mert 8 pontot adott ellenfelének rossz támadások során, ez teljesen elkerülhető lehetett volna. Jobb taktikát választva akár meg is lehetett volna az a meccs és akkor bronzéremért birkózik a VB-n. Mindezek mellett első éves ebben a korosztályban és a súlya sem a legjobb még , ennek fényében biztató amit mutatott. Kellő szorgalommal és akarattal a hibákat ki tudja javítani és eljuthat egy éremig világversenyen ebben a korosztályban. Az biztos , hogy ez lesz a végleges súlycsoportja a jövőt tekintve és van másfél éve igazán bele erősödni. Ez az év a tapasztalat szerzésről szólt első sorban , remélem a mostani vereségeket előnyére tudja majd fordítani a jövőben.
Mint edzője én mindent megteszek ennek érdekében , ott leszek mellette , segítem amiben csak tudom, de első sorban neki kell megtenni a lépéseket a fejlődés útján. “
Nem csüggedünk, a hibákat kijavítjuk és egy kis pihenő után újult erővel folytatja szorgalmas munkáját a következő versenyeire.
Nándi, büszkék vagyunk rád, hogy képviselted Magyarországot és Szarvas Városát ezen a világversenyen is!
Csak így tovább, kitartó munkád hamarosan a dobogóra állít, ahogy azt kitűzted célodul!
Hajrá Szarvasi birkózás! 🤼🦌