2022. november 4-én és 5-én zajlottak a Diák II. és Diák I Országos Diákolimpiai Döntők a birkózóknál.
November 4-én Zalaegerszegen a diák II-es korosztályban Darvas Krisztián versenyzett, november 5-én Pesterzsébeten a diák I-es versenyzőink - Belincsák Henrik, Tóth Kevin, Neumann Kristóf és Bogyó Benedek - csaptak össze szabadfogásban.

Diák II korosztály:
Krisztián súlycsoportjának az egyik esélyese volt az aranyra, év elején Országos Bajnok is lett. Egészen az elődöntőig menetelt , ott viszont 1 ponttal elveszítette a mérkőzést , így a bronzéremért birkózhatott tovább. Talán nehezebb helyzetbe is került így , mert igen kellemetlen ellenféllel került szembe, de sikeresen össze tudta szedni magát az utolsó küzdelemre és büszkén állhatott dobogóra.
“ Fontos kiemelni , hogy olyan fiatalok ezek a gyerekek , hogy itt a fejlődés az elsődleges szempont és nem az, hogy hány bajnoki aranya van 10-13 éves kora között.Ha most vágyik a fejlődésre , akkor az ilyen ki-ki meccsek nagy előnyére válnak.”
Krisztián a Szlovák Általános Iskola 5.B osztályos tanulója és immár Diákolimpiai 3. helyezett! 🥉👏. Gratulálunk!


Diák I. korosztály :
Belincsák Henrik az elmúlt időszakban igen kellemes meglepetéseket szerez.
Birkózása versenyről versenyre javult és most sem jött haza üres kézzel , ötödik helyezést ért el 5️⃣👏. Henrik a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 7. C osztályos tanulója.
Tóth Kevin is mind fizikailag, mind lelkileg igencsak jó formában volt és rendkívül fegyelmezetten menetelt előre, egészen a dobogó harmadik fokáig ért fel 🥉👏. Kevin a Szlovák Általános Iskola 7. B osztályos tanulója.
Bogyó Benedek és Neumann Kristóf is részt vettek a versenyen, most nem sikerült pontszerző helyen végezniük.
“ Az elmúlt időszakban nagyban megváltozott az edzéstervük , de első sorban a mentalitás kérdését kellett megoldani. Rövid ideje csináljuk , de úgy látom sikerült , mind a 4-en ügyesek voltak. Korábban Beni végzett Kevin előtt , Kristóf súlycsoportja területi bajnoka , most mégsem jött össze nekik a helyezés. Ne feledjük , hogy ezek még mindig 12-13 éves gyerekek, akiknek az elsődleges feladatuk a fejlődés utáni vágyakozás. A birkózás a küzdősportok egyik csúcsa , itt minden megtörténhet , fizikailag, mentálisan , mobilitásban, gyorsaságban , mozgáskoordinációban is toppon kell lenni, de hogy várhatjuk el , hogy egy 12-13 éves gyerek ezt tudja hozni egész évben?! Jól birkózott mind az 5 birkózónk, iskolájuk büszkeségei, akik részt vettek egyik másik korcsoport Diákolimpiáján. Nem fogok meglepődni, ha később még jobb birkózók lesznek, de ehhez a fejlődés utáni vágy meg kell maradjon. Egy-egy elvesztett verseny vagy meccs mind hozzá járul , hogy jobb birkózók legyenek mindannyian!


Mindkét versenyen az edzői feladatokat Tóth Patrik látta el, mert Egyesületünk elnöke és edzője, Sükösd Attila a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián az UWW High-Performance edzőképzésén vett részt, ez jelenleg a legmagasabb szintű képzés a Nemzetközi Birkózó Szövetségnél, amelyet sikeresen megcsinált és átvehette oklevelét.
A továbbiakban nagyon hasznos lesz az egyesületünknek és a gyerekeknek.
Ezúton köszönjük Patriknak, hogy a legjobb tudása szerint adta a gyerekeknek a tanácsait és azt is, hogy maximális odafigyeléssel fordult feléjük!
Nélküle nem lett volna ilyen eredményes a csapat! 🙏
“Egy csapat a csapatmunka miatt sikeres , amit a legjobban ez a hétvége bizonyít. Öröm látni milyen igazi csapattá kovácsolta őket az elmúlt birkózó évek. A sport elsődleges célja , hogy jó embereket faragjon a fiatal gyerekekből. Szerintem néha még mi felnőttek is tanulhatunk ezektől a gyerekektől.”
Köszönjük a szülőknek, hogy közreműködtek a versenyekre való eljutásban.
Köszönjük az iskoláknak , hogy támogatják a gyerekeket az élsportban.
Gyerekek, nagyon büszkék vagyunk rátok!
Csak így tovább, hajrá Szarvas! 🦌
Hajrá Szarvasi Birkózás! 🤼