A mai nap Budapesten jártunk a serdülő szabadfogású EB válogatón , amelyet a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiában rendeztek meg.
Galát Dávid és Szpisjak Bence vett részt a versenyen , ahol igyekeztek megszerezni a címeres mezt. Sajnos egyiküknek sem sikerült , de minden esetre nem jöttünk el rossz szájízzel.
Bence közel 2 év birkózás után már dobogóra tudott állni egy EB válogatón, ami önmagában is nagy siker. Hiányzik még a rutin, amit a versenyzéssel tudott volna megszerezni , de a covid-19 járvány miatt nem volt lehetősége versenyekre járni korábban.
Dávid jól kezdett, első mérkőzését megnyerte könnyedén , de a következő körben a súlycsoport egyik esélyesével találta szembe magát. Nagyon jól birkózott, egészen az utolsó 15 másodpercig vezetett , ahol egy figyelmetlenségnek köszönhetően ellenfele egy utolsó akciót végre tudott hajtani és így 1 ponttal megverte a mi birkózónkat.
Nem titok , nagy esélyese volt Dávid a súlycsoportnak és az elmúlt 2 hétben meg is tett ezért mindent, viszont az elmúlt 1,5 év amit kicsit el szórakozott, most nagyon hiányzott a győzelemhez. Sajnos ő helyezetlenül zárt , mivel hihetetlen módon aki legyőzte az kikapott az elődöntőben.
Mindezektől függetlenül nagyon jól birkóztak a nap folyamán és amennyiben folytatják a kemény munkát idővel ők is elérik , hogy képviselhessék hazánkat világversenyeken.
Gratulálunk és további sok sikert kívánunk a jövőben ! 🥉🤼👏😊