Hétvégén (2021.04.15.-04.18.) két serdülő korú birkózónk lehetőséget kapott egy nemzetközi versenyen való részvételre. A jelenlegi helyzetben minden verseny kincset ér, mivel az elmúlt másfél évben nem olyan szerves része a sportnak a versenyzés.
Romániában, Kolozsváron került megrendezésre a serdülő korú gyerekek nemzetközi versenye, a Wrestling Challenge U15 Cluj.
Szpisjak Bence és Galát Dávid képviselte egyesületünket. Ellenfélben nem volt hiány, mindenkinek jutott egy-egy grúz, bulgár, moldáv és román ellenfél.
Szigorú szabályok között zajlott a verseny , úgynevezett buborék rendszerben került megrendezésre, természetesen teszttel egybekötve.
Nem kezdődött rosszul a nap , Dávid egészen elődöntőig menetelt , ahol sajnos annyira elfáradt , hogy előnyét nem bírta tartani és be kellett érnie másnap a bronzmérkőzéssel.
Bence nagyon tapasztalatlan még, így nála csak a tapasztalatszerzés volt a cél. Ez meg is történt, 4 mérkőzést tudhat a háta mögött, kisebb-nagyobb sikerekkel, de lemaradva a dobogóról. Szombat délután Dávid a bronzmérkőzésre felkészült rendesen és sikerült megnyernie, ezáltal élete első UWW nemzetközi versenyéről éremmel térhetett haza.
Gratulalunk gyerekek, büszkék vagyunk rátok! 👏😊🥉🤼