2021. június 26-án, szombaton került megrendezésre a kadet kötött -, szabadfogású és női válogató verseny, melynek a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) adott otthont Budapesten.
Nagy reményekkel indultunk útnak a versenyre szarvasi birkózóinkkal, hiszen rengeteg belefektetett munka van mögöttünk. Mindez be is igazolódott, hiszen olyan eredménnyel lettünk gazdagabbak, melyre Szarvas város törtènetèben eddig nem volt példa a birkózás kapcsán.
A versenyen Hajduch Nándor, Tóth Patrik és Szpin Mihály mérettette meg magát.
Nándi a döntőig jutott, ahol sajnos nem követte a hetekig gyakorolt taktikát, fejben is szétesett, aminek az lett az eredménye, hogy a döntőben kikapott. Így sajnos nem indulhat 71 kg-ban a világbajnokságon.
Misi sajnos 1 meccset tudott birkózni, ahol csapattársa - Nándi - ejtette ki, mert akitől kikapott, azt az elődöntőben Nándi legyőzte és így Misinek nem lett esélye szépíteni a vigaszágon.
Patrik egész nap nagyon szépen birkózott és sérült könyöke ellenére sikerült megnyernie a versenyt. Ezzel kvalifikálta magát az idei Világbajnokságra, mely július végén lesz megrendezve Budapesten.
Az eredmény szenzációs, hiszen Szarvas első olyan birkózóját tudhatja magáénak , aki világbajnokságon indulhat.
A megmérettetés előtt Patrikra 3 hét kemény edzőtábor vár, hogy kellőképpen felkészülhessen a nagy eseményre.
Annak ellenére, hogy Nándi kikapott a döntőben, rá is számítanak a táborban, hiszen az Európabajnogságon ő indult 71 kg-ban.
Gratulálunk gyerekek, mérhetetlenül büszkék vagyunk rátok! 🤼🏅🥈👏 Hajrá Szarvasi Birkózás!