2021. november 13-án a Szarvasi Birkózó Egyesület egyszerre 3 versenyen volt jelen.
Az egyik versenyhelyszín Orosházán volt, ahol a junior szabadfogású országos bajnokságon Hajduch Nándor ragyogó bronzéremmel tért haza🥉. Szpin Mihály a pontszerző ötödik helyen végezett. Sajnos Tóth Dominik és Balázs Gergely nem tudott a legjobb öt között végezni.
A másik megmérettetés a kecskeméti Balla József Emlékverseny volt, ahol Szpisjak Bence egyel nagyobb súlykategóriában próbálta ki magát , de nem sikerült dobogóra állnia, bár nem sok kellett volna hozzá, szépen fejlődik. Belincsák Henrik nagyon szép ütemben halad előre, rengeteget fejlődött az utóbbi időben. Helyezést sajnos most nem ért el, viszont példaértékű birkózásának a közeljövőben biztosan nagyszerű eredménye lesz.
A legkisebbek utaztak a legmesszebbre, hiszen Lengyelországban küzdöttek rendkívül elszántan és fegyelmezetten. Sikeres “kirándulás” volt, hiszen Bogyó Benedek és Darvas Krisztián arany érmet 🥇, míg Tóth Kevin ezüst érmet 🥈hozott haza. Nagy boldogság volt ez az út a gyerekeknek, hiszen sosem jártak még Lengyelországban és útközben csodás látnivalókban volt részük.
Mindhárom verseny eredményeit sikeresnek könyvelhetjük el.
Mérhetetlenül büszkék vagyunk a nagyobb birkózóinkra, hogy ügyesen támogatták egymást és szép eredménnyel tértek haza, hiszen edzőnk, elnökünk Sükösd Attila a legkisebbeket kísérte a hosszú úton külföldre.
Jelenleg Tóth Patrik és Hajduch Nándor Lengyelországba utazott a kadet szabadfogású válogatott keret tagjaként, ahol egyhetes edzőtáborban vesznek részt.
Köszönjük azon szülők segítségét, akik támogatták Egyesületünket azzal, hogy segítettek eljutni a gyerekeknek a versenyekre. 🙏
Köszönjük a Vasas birkózó szakosztályának és Tóth Patriknak a hétvégi segítséget! 🙏
🔜 A következő úticélunk Zalaegerszeg, a kötöttfogású serdülő országos bajnokság!
Hajrá szarvasi birkózás! 🤼🥇🥈🥉🇵🇱🇭🇺🤼