2022-ben nem kellett sokáig várniuk kis birkózóinknak az első versenyükre, hiszen január 29-én a diák I. és diák II. korosztály nyitotta meg a versenyszezont Karcagon a szabadfogású kelet magyarországi területi bajnokságon.
Egyesületünkből hatan vettek részt ezen a versenyen és az elmúlt hónapok kemény munkája mindenkinél megmutatkozott.
Diák I-es korosztályban Neumann Kristóf 42kg-ban döntőbe jutott, szép, tudatos birkózásával a 2. helyen büszkélkedhetett. 🥈
Bogyó Benedek, most váltott korcsoportot, de szépen helyt állt és a dobogó harmadik fokára állhatott fel 38 kg-ban. 🥉
Tóth Kevin szintén 38 kg-ban indult , ahol igen erős mezőny gyűlt össze és az 5. helyen végzett.
Belincsák Henrik sajnos most nem állhatott dobogón, de rendkívül büszkék vagyunk Rá is, hiszen végig összeszedetten birkózott.
Szopka Zoltán első versenyén rendkívül elszántan küzdött, szorgalmas edzésmunkájának köszönhetően vett részt ezen a versenyen. Dobogóra ugyan nem állt, a 4. helyen végzett, viszont a jövőben minden esélye meglesz arra, hogy kövesse csapattársai példáját.
Diák II-es korosztályban Darvas Krisztiánnak - minden mérkőzését megnyerve - ragyogó aranyérem csillogott a nyakában a 35 kg-os súlycsoportban és Kelet-Magyarország Területi Bajnoka lett. 🥇
Krisztián, Kevin, Beni és Kristóf bejutott az Országos Bajnokságra, amit egy hónap múlva rendeznek meg.
Büszkék vagyunk rátok! 🤗👏🤼
Összeségében elmondhatjuk, hogy az idei versenyszezont eredményesen megnyitottuk. A jövő héten a kadet korosztályért szurkolhatunk, mert február 5-én szabadfogású kadet válogató versenyen vesznek részt a fiúk, ahol a címeres mezért folyik majd a küzdelem!
Hajrá Szarvas! 🤼👏🙏🤗