Milyen felszerelés szükséges edzésre?

  • birkózó cipő vagy lehetőleg magas szárú tornacipő,
  • tiszta zokni,
  • tiszta póló,
  • tiszta birkózó mez vagy tiszta tornanadrág,
  • papír zsebkendő vagy textil zsebkendő.

Mire kell odafigyelnünk?

A fenti felsorolásból is látszik, hogy a “tiszta” szó kihangsúlyozásra került! Alapvető feltétel a higiéniai szabályok maradéktalan betartása. A bőr- és egyéb betegségek-, megelőzése Ez kiemelten fontos magunk és nem utolsó sorban - (tiszteletből is) -, küzdő- és sporttársaink egészségének védelme érdekében is.
Az izzadságtól nedves és sokszor "szagos", még meg nem száradt felszerelés “visszagyűrése” a tornazsákba vagy a táskába, táptalaja a gombák elszaporodásának. Adjuk meg egymásnak a tiszteletet azzal, hogy tisztán ápoltan szappantól, tusfürdőtől, sampontól illatosan érkezünk meg edzésre, és kezdjük meg a munkát edzőpartnereinkkel!

Az egyesület szülői segítséggel (is) gondoskodik a szőnyegek és a sportfelszerelések tisztán tartásáról, de az egyénnek magának kell gondoskodnia saját felszereléseinek és önmaga tiszta állapotáról. A gombák, vírusok, baktériumok (a szerző nem eü. szakember) elsőként a sérült testrészt , szervet támadják meg, melynek súlyos egészségkárosodási következményei lehetnek edzésre.

Nem támogatjuk különösen gyermekeink számára - sok egyéb más oka mellet sem - a táplálék kiegészítőkkel való étkeztetést, hiszen számos alkotórész mellett - amelyek a beépülést hivatottak elősegíteni - olyan mellékhatásokat produkál egyéb káros tulajdonságai mellett, mint Pl. a kelések, furunkulusok, ezzel is táptalajt adva a fertőzéseknek.

Edzésrend:

  • Az edzés kezdete előtt 1/4 órával kötelező a megjelenés annak érdekében, hogy az átöltözés ne a hasznos edzésidőből menjen el. Ha ezt sikerül korábban elérni, akkor az edzés kezdetéig lehet játszani.
  • Az edzések hétfőn - szerdán - pénteken 17:00 órától 19:00-ig, kedden - csütörtökön 16:30 órától 18:00 óráig, (a kezdőknek) illetve (a haladóknak) 18:00 órától 20:00 óráig tartanak a Bolza Pál sétány 2. szám alatt. Ellenőrizni kell a cipők bekötésének állapotát. Duplán kell bekötni, mert a lógó cipőfűző balesetveszélyes, valamint kizökkenti az egyént és a csapatot a hatékony edzésmunkából. Nincs annál bosszantóbb, amikor ki kell állni a sorból, vagy meg kell szakítani a folyamatos edzésmunkát egy ilyen apróság miatt.
  • A sorakozó alatt (lábak egy vonalban) mocorgás nélkül, tisztelettel meghallgatjuk edzőink részéről az esetleges értékelést, tájékoztatást, a napi edzésprogramot.
  • Edzés végén mindenki szedje össze és figyeljen értékeire, felszerelésére. Az edzés a sorakozóval és az edzői “egészségetekre” vezényszóval fejeződik be. Az öltözőben is a fenti szabályok érvényesek. Az öltözőt tisztán hagyjuk magunk után, az öltözőben hagyott tárgyakért mindenki maga felel, az egyesület a felelősséget nem vállalja.