Egyesületünk részéről Hajduch Nándornak adatott meg az a lehetőség, hogy részt vegyen 2022. október 27. és november 6. között Törökországban egy edzőtáborban, ahová a Vasas Birkózó Szakosztállyal közösen, Wöller Ákos vezetésével jutott el a magyar csapat.
A fiúkra naponta 2 edzés várt és közel 60 török és magyar birkózó izzadt a szőnyegen nap mint nap.
Nándi itthon a csapatunknak élménybeszámolót tartva elmesélte, hogy azért volt ez a tábor számára hasznos, mert remek edzőpartnerekkel edzhetett, megismerte az ottani kultúrát mind az élet, mind a birkózás terén. Megtapasztalta a törökök edzésmódszereit, ami egy kicsit eltér a miénktől. Jó hangulatban tudott készülni a következő csapatbajnokságra.
Szórakozásra és pihenésre is jutott idő, szabad időben fociztak és kosaraztak a helyi birkózókkal. A város nevezetességeit is volt lehetőségük megtekinteni, Nándinak a Mecset és a helyi termékek kirakodóvására tetszett a legjobban.
Ezúton köszönjük Wöller Ákosnak, hogy Nándi részt tudott venni a táborban.
Bízunk benne, hogy a jövőben is lesz lehetőségünk más országokba eljutni és hasonló hasznos hetet eltölteni a fejlődés érdekében.

2022. október 11-én ünnepélyes keretek között megnyitott Szarvason a Honvédelmi Sportközpont, az országban ötödik Sportközpontként.
A létesítmény nyitva áll ezentúl az aktív közösségek számára, a fiataloknak lehetőségük lesz az aktív mozgás mellett honvédelmi tudással is gazdagodniuk, valamint lövészetet is tanulhatnak.
A megnyitó ünnepségen Dr. Varga Judit, Magyarország igazságügyi minisztere, Dankó Béla országgyűlési képviselő , Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke és Babák Mihály polgármester adták át a helyi fiatalok számára a sportlétesítményt és Dr. Kiss Imre katolikus plébános áldotta meg.
A Szarvasi Birkózó Egyesület pár növendéke is jelen volt a rendezvényen, mert az ünnepség egyik programja egy általuk bemutatott látványos, birkózó fogásokkal teli előadás volt. Edzőjük, Sükösd Attila, mint a Honvédelmi Sportközpont honvédelmi nevelés vezetője és létesítménygazdája készítette fel a fiúkat a sportbemutatóra.
Az épületben lőtér, közösségi tér, konferencia terem és egy multifunkciós küzdősport terem is várja a sportolni vágyó közösségeket.

2022. szeptember 30-án, a Megvilágosodás napja alkalmából a Békés Megyei Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy közlekedjünk szabályosan, biztonságosan, a kerékpárjainkat világítsuk ki jól láthatóan.
Ennek a programnak a keretében egy esti biciklizést szervezett a Rendőrség, melyen Egyesületünk birkózói is szép számmal részt vettek, ezzel is példát mutatva a szarvasiak és a sportolók körében.
Az útvonal a Fő térről indult és a szarvasi Tesco-ig tartott, majd újra a Fő téren ért véget, ahol meleg teával és tombola húzással vártak minket a rendezők.
Köszönjük a lehetőséget, jövőre ugyanitt találkozunk a Megvilágosodás napján! 🤼

A gyerekek nálunk megismerkedhettek sportágunk alapjaival és a sport , a birkózás játékos formájával.
Örömmel nézzük , hogy egyre több iskola csatlakozik ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez!
Köszönjük a lehetőséget és az élményeket Benka iskola és óvoda - Szarvas! Igazán nagyszerű nap volt!
Hajrá Szarvas! Hajrá szarvasi birkózás!

Minden évben augusztusban régiós edzőtábort szervez a Magyar Birkózók Szövetsége megbízásából a Törökszentmiklósi Birkózó és Diáksport Klub, amelyre Egyesületünk diák I. és diák II. korosztálya idén is meghívást kapott.
Augusztus 22-28-ig Belincsák Henrik, Bogyó Benedek, Darvas Krisztián, Neumann Fábián, Neumann Kristóf és Tóth Kevin képviselték a Szarvasi Birkózó Egyesületet. A fiúkra a kora reggeli tornán kívül délelőtti és délutáni edzések is vártak.
A táborban Egyesületünk elnöke, Sükösd Attila is jelen volt, mint edző.
A törökszentmiklósi strand területén levő kemping adott otthont a tábornak, így a nyár utolsó lehetőségeit kihasználva, szabad idejük strandolással is telt a sok játék és edzés mellett.
Köszönjük a meghívást és a szervezést, bízunk benne, hogy jövőre ismét találkozunk Törökszentmiklóson!