Az idei évben is megrendezésre került a Futókörök Napja, melyhez Szarvas városa is csatlakozott.
Egyesületünk számára nem volt kérdés, hogy részt veszünk a rendezvényen, hiszen egyben a “Fuss, bringázz, sétálj Lilikéért!” jótékonysági megmozdulás részesei is szerettünk volna lenni.
Birkózóink fontosnak tartották azt is, hogy maximálisan hozzájáruljanak ahhoz, hogy Városunk minél több kilométerrel büszkélkedhessen, megközelítőleg 140 km-t sikerült futniuk a fiúknak.
A délelőtt vidám hangulatban telt és szívesen veszünk részt a későbbiekben is hasonló városi programokon.

2022. december 16-án a Szarvasi Birkózó Egyesület évzáró rendezvényének a Honvédelmi Sportközpont adott helyet.
Birkózók és szüleik egyaránt, közel 100-an gyűltek össze, hogy méltóan zárják a 2022-es évet.
Babák Mihály polgármester úr és Sükösd Attila, a Szarvasi Birkózó Egyesület elnöke nyitotta meg a rendezvényt.
Sükösd Attila beszédében kiemelte az idei év legeredményesebb versenyzőit és ünnepélyes keretek között díjakkal jutalmazta őket.
Ezt követte a gyerekek által összeállított videó és képsorozat, mely igazán megadta az este hangulatát.
Az est svédasztalos vacsorával zárult.
Köszönjük a szülőknek, hogy segítettek a rendezvény helyszínét ünnepivé varázsolni erre az alkalomra.
Köszönjük Szarvas Város Önkormányzatának, hogy egész évben támogatást nyújt Egyesületünk számára és köszönjük minden támogatónak, akik segítenek nekünk abban, hogy évről évre tovább fejlődhessünk ebben a sportágban.
A mi munkánk ezzel nem ér véget idén, hiszen a gyerekek tovább folytatják azt a kemény munkát, amit egész évben visznek véghez.
Bízunk benne, hogy jövőre hasonló színvonalas vacsorával zárhatjuk az évet és még több birkózó növendék növeli a Szarvasi Birkózó Egyesület táborát.

Egyesületünk részéről Hajduch Nándornak adatott meg az a lehetőség, hogy részt vegyen 2022. október 27. és november 6. között Törökországban egy edzőtáborban, ahová a Vasas Birkózó Szakosztállyal közösen, Wöller Ákos vezetésével jutott el a magyar csapat.
A fiúkra naponta 2 edzés várt és közel 60 török és magyar birkózó izzadt a szőnyegen nap mint nap.
Nándi itthon a csapatunknak élménybeszámolót tartva elmesélte, hogy azért volt ez a tábor számára hasznos, mert remek edzőpartnerekkel edzhetett, megismerte az ottani kultúrát mind az élet, mind a birkózás terén. Megtapasztalta a törökök edzésmódszereit, ami egy kicsit eltér a miénktől. Jó hangulatban tudott készülni a következő csapatbajnokságra.
Szórakozásra és pihenésre is jutott idő, szabad időben fociztak és kosaraztak a helyi birkózókkal. A város nevezetességeit is volt lehetőségük megtekinteni, Nándinak a Mecset és a helyi termékek kirakodóvására tetszett a legjobban.
Ezúton köszönjük Wöller Ákosnak, hogy Nándi részt tudott venni a táborban.
Bízunk benne, hogy a jövőben is lesz lehetőségünk más országokba eljutni és hasonló hasznos hetet eltölteni a fejlődés érdekében.

2022. október 11-én ünnepélyes keretek között megnyitott Szarvason a Honvédelmi Sportközpont, az országban ötödik Sportközpontként.
A létesítmény nyitva áll ezentúl az aktív közösségek számára, a fiataloknak lehetőségük lesz az aktív mozgás mellett honvédelmi tudással is gazdagodniuk, valamint lövészetet is tanulhatnak.
A megnyitó ünnepségen Dr. Varga Judit, Magyarország igazságügyi minisztere, Dankó Béla országgyűlési képviselő , Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke és Babák Mihály polgármester adták át a helyi fiatalok számára a sportlétesítményt és Dr. Kiss Imre katolikus plébános áldotta meg.
A Szarvasi Birkózó Egyesület pár növendéke is jelen volt a rendezvényen, mert az ünnepség egyik programja egy általuk bemutatott látványos, birkózó fogásokkal teli előadás volt. Edzőjük, Sükösd Attila, mint a Honvédelmi Sportközpont honvédelmi nevelés vezetője és létesítménygazdája készítette fel a fiúkat a sportbemutatóra.
Az épületben lőtér, közösségi tér, konferencia terem és egy multifunkciós küzdősport terem is várja a sportolni vágyó közösségeket.

2022. szeptember 30-án, a Megvilágosodás napja alkalmából a Békés Megyei Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy közlekedjünk szabályosan, biztonságosan, a kerékpárjainkat világítsuk ki jól láthatóan.
Ennek a programnak a keretében egy esti biciklizést szervezett a Rendőrség, melyen Egyesületünk birkózói is szép számmal részt vettek, ezzel is példát mutatva a szarvasiak és a sportolók körében.
Az útvonal a Fő térről indult és a szarvasi Tesco-ig tartott, majd újra a Fő téren ért véget, ahol meleg teával és tombola húzással vártak minket a rendezők.
Köszönjük a lehetőséget, jövőre ugyanitt találkozunk a Megvilágosodás napján! 🤼