A 2021-es Kadet Világbajnokság különösen az egyik legkedvesebb versenye ennek az évnek számunkra, hiszen a szarvasi birkózás történetében először voltunk jelen ilyen rangú világversenyen, versenyzőnk Tóth Patrik személyében.
Patrik az elmúlt évek során számtalanszor bizonyította tudását a birkózás terén, volt már “fent” is és “lent” is.
Kitartó munkájának köszönhetően 2021. július 19-én a legjobbak között mérettette meg magát a Tüskecsarnokban, ahol a negyed döntőig birkózta magát 65 kg-ban.
Tádzsikisztáni ellenfelét összeszedett, tudatosan felépített birkózásával 7-3-ra győzte le a súlycsoport nyolcaddöntőjében.
Azeri ellenfelétől sajnos kikapott, de birkózására itt is büszkék vagyunk, hiszen igyekezett tudása legjavát kihozni magából és igazán éretten birkózott. Sajnos az azeri az elődöntőben vereséget szenvedett a későbbi világbajnok amerikaitól, így Patrik nem került a vigaszágra és a 11. helyen végzett.
A negyeddöntőig világversenyen eljutni példaértékű teljesítmény, nemcsak a Szarvasi Birkózó Egyesület, hanem Szarvas Város is büszke rá és mindemellett fiatalabb birkózóink számára is példaképpé vált.
Mérhetetlenül büszkék vagyunk Patrikra, aki már most kitűzte magának célul a jövő évi Európa Bajnokság dobogós helyét.
Hajrá Patrik, továbbra is melletted állunk és támogatunk céljaid elérésében! 🤼😊👏